Untitled Document


 
 
Ce este Reiki? Este un sistem de evolutie spirituala prin care omul poate accesa sursa universala de energie. In toate sistemele existente la ora actuala pe Pamant oamenii vorbesc despre acceasta energie, fie ii spun Lumina, fie prana la hindusi, fie chi la chinezi sau ki la japonezi, ea este acceasi. Diferenta intre sisteme este modul de a prelua aceasta energie si modul de utilizare. In qigong, tai chi, tao, ea este luata din atmosfera, de la stele, etc; in crestinism e luata prin rugaciune, prin impartasanie, prin apa sfintita de la preot care are acces direct la sursa universala, iar prin Reiki ai de asemenea acces direct la sursa.
 
Mai exista o diferenta, accea de vibratie a Luminii, iar la acest capitol Reiki-ul este la un nivel foarte ridicat; Maestrii Reiki au o vibratie mult superioara celorlalte practici, mai putin a preotilor, cu sublinierea ca exista maestrii Reiki care au vibratie superioara chiar si preotilor.

Reiki este vibratie, Reiki este lumina, Reiki este Energie Universala.

Usui Shiki Reiki Ryoho este sistemul prezentat acum de folosire a Reiki.

Vei deveni un canal curat pentru vibratia Reiki si vei folosi Reiki pentru vindecarea corpului si a mintii si pentru propria crestere spirituala.

Reiki te va conduce spre ceea ce esti cu adevarat.

Ce nu este Reiki?

* Nu este: o religie, un cult, o secta, o dogma, spiritism, o doctrina, o forma de control a mintii, hipnoza, vindecare psihica, imaginatie, psihoterapie, autosugestie, o tehnica mentala, o tehnica de diagnostic, un panaceu universal, o medicina alternativa ( chiar daca de multe ori este incadrata aici din ratiuni practice ).

Avantajele Reiki

Este un sistem accesibil oricarei persoane care doreste sa evolueze spiritual indiferent de sex, rasa, religie, profesie, nationalitate, convingeri filosofice. Este superior radiesteziei ca acces la energii, si superior accesului la energii al misticilor ca numar de entitati de lumina.

Istoric Reiki

Fondatorul acestui sistem este Mikao Usui (1865-1926).

Mikao Usui a readus aceasta practica pe Pamant printr-o experienta avuta in anul 1919-1920, an in care acesta a urcat pe muntele Kurama (Kuriyama, Koriyama, Kurama Yama) situat la 12 Km nord de palatul imperial din Kyoto, si a tinut post negru 21 de zile, dupa ce in prealabil incerca sa afle taina vindecarilor facute de Budha. Mikao Usui a gasit mentionata aceasta metoda de vindecare intr-o minastire, in manuscrise vechi de cca 2500 de ani, scrise in limba sanscrita. In ziua a 21-a primeste aceasta energie, sub forma unei lumini albe stralucitoare, foarte puternica, pe care o numeste REIKI.

Despre Reiki Ryoho ( Arta Reiki de a vindeca ) si fondatorul, Usui Sensei

REIKI RYOHO este arta vindecarii cu mâinile prin intermediul canalizarii energiei universului, este atât o arta a vindecarii cât si o practica spirituala.

USUI Mikao Sensei (1865 – 1926), fondatorul Reiki Ryoho (arta de vindecare sau metoda), a atins iluminarea si o abilitate de vindecare în clipa în care ceva trimis de la Dumnezeu s-a oprit asupra lui în 1922, la vârsta de 57 de ani pe când el postea si medita pe Muntele Kurama în Kyoto, capitala antica a Japoniei.

Arta de a vindeca se numeste “USUI REIKI RYOHO pentru îmbunatatirea mintii si trupului”, si este o arta de vindecare creata de Usui sensei, nu produsul cercetarilor sale, sau a descoperirilor si redescoperirilor.

Usui sensei a considerat ca acest dar minunat al abilitatii de vindecare ar trebui împartit cu oamenii, nu pastrat pentru el si/sau familia sa. Asadar el a deschis “Usui Reiki Ryoho Gakkai” la Aoyama, în Tokyo în anul 1922.

Nota1: În tarile vestice, a fost precizat incorect ca metoda de vindecare Reiki a fost redescoperita de catre Usui sensei dupa cercetarile scripturilor budiste.

În 1925 el s-a mutat la Nakano, o suburbie din Tokyo, pentru a-si extinde activitatile de vindecare. Gratie acestei faime nationale, era invitat foarte des sa predea Reiki Ryoho în diferite locatii cum ar fi zona Hiroshima, Saga, Kyushu.

La data de 9 martie 1926, a decedat pe drum (în timp ce calatorea) la Fukuyama în Prefectura Hiroshimei. Mormântul si piatra monumentului comemorativ se afla la Templul Saihoji al Jodo-shu sau Secta Tarâm Pur de budism japonez din Tokyo.

Nota2: În Vest, Usui sensei este cunoscut a fi un ministru crestin si presedinte al Universitatii crestine Doshisha din Kyoto. Este cu adevarat o povestire. El a fost de la început pâna la sfârsit un budist.

HAYASHI Chujiro (? ???) sensei (1879-1940), un capitan al Marinei Militare din Japonia, s-a înrolat în a 30-a clasa a Academiei Navale în Decembrie, 1899, si a absolvit în Decembrie1902. Acesta a fost initiat în Shinpiden (Nivelul profesorului) în 1925 dupa retragerea din Marina, si si-a deschis propria clinica de Reiki la Higashishinano-cho în Tokyo. El era unul dintre directorii Usui Reiki Ryoho Gakkai. Sotia sa, d-na Hayashi Chie, era de asemenea membru al Usui Reiki Ryoho Gakkai. În 1931 el a parasit Gakkai si a pus bazele “Hayashi Reiki Kenkyu Kai”. A facut 13 Shihan( Profesori), iar doi dintre ei erau femei – d-na Hayashi Chie si d-ra Hawayo Takata. În 1940 a decedat prin sinucidere.

D-na Hawayo TAKATA (1900-1980), o americano-japoneza nascuta în Hawaii, a fost diagnosticata cu o afectiune serioasa a vezicii biliare. Aceasta a calatorit în Japonia unde a fost tratata cu energia Reiki de catre Hayashi sensei. S-a vindecat complet în doar patru luni dupa care a lucrat pentru Hayashi sensei ca student Reiki pentru aproximativ un an înainte de a se întoarce în Hawaii.

Hayashi sensei a vizitat-o pe d-na Takata în Hawaii în 1938 si a initiat-o pe aceasta în Shinpiden (Reiki Shihan sau Profesor). Mrs. Takata si-a înfiintat clinica sa Reiki în Hawaii. Ulterior, ea a creat 22 de profesori - Reiki (asa-zisii Maestrii Reiki din Vest). Datorita devotamentului sau metoda Reiki de vindecare cu mâinile a devenit larg raspândita în Vest.

În 1984, Arta de vindecare Reiki s-a întors în Japonia, locul de nastere al Reiki Ryoho . Si acum în Japonia multe sisteme vestice Reiki sunt predate si câstiga popularitate în timp ce sistemul traditional Reiki cum ar fi [Usui Reiki Ryoho] practicat în Usui Reiki Ryoho Gakkai a existat neincetat, si el traieste si astazi.
    • USUI SHIKI RYOHO REIKI
    • GENDAI REIKI HO
    • KOMYO KAI REIKI
    • USUI / TIBETAN REIKI
    • KARUNA KI REIKI
    • KARUNA REIKI

    •
SHAMBALLA MULTIDIMENSIONAL
HEALING
    • ORDINUL LUI MELCHISEDEC
    • INFOREIKI PLUS
    • SEICHIM IN 7 NIVELE
    • KUNDALINI REIKI
    • MUNAY KI
    • ORIGINAL REIKI IN 7 GRADE
    • RAKU KEI REIKI
    • TIBETAN REIKI
    • VIOLET FLAME REIKI
    • REIKI GRAND MASTER V-XIII
 

 

KARUNA KI REIKI – VINDECARE SI EVOLUTIE SPIRITUALA
 
Click pe coperta pentru
prezentare carte !

 
Blog Eugen Viorel Cretu

Brevet de Inventie

 


    © 2009 - 2019 Toate drepturile rezervate CENTRUL BUCURESTI DE INITIERE SI PERFECTIONARE REIKI