Untitled Document


   
Este una dintre cele mai populare scoli Reiki din Japonia, recunoscuta pe plan mondial, este o forma moderna de Reiki ce imbina elementele specifice Reiki japonez practicat in cadrul Usui Reiki Gakkai cu elementele provenite din alte ramuri japoneze ale Reiki.

Hiroshi Doi ( in fotografie ), fondatorul Gendai Reiko a primit acordajul de la Sensei Kimiko Koyama, care a fost presedinta Usui Reiki Ryoho Gakkai, astfel încât energia Reiki este mostenita, în linie directa, de la Usui Sensei.

Sunt 4 concepte ca fiind baza Gendai Reiki:

- Reinvestigarea Reikiului Traditional si a Reiki-ului Vestic si restructurarea Gendai Reiki pentru „vindecarea corpului si a mintii si dezvoltarea spirituala”.

- Evitarea misterului, dogmatismului si prejudecatilor. Aplicarea tehnicilor ale caror efecte sunt în mod obisnuit, verificate/simtite.

- Respectarea conceptelor de baza Reiki ale lui Usui Sensei, aplicarea tehnicilor eficace, care se potrivesc îndeplinirii conceptelor/scopurilor.

- Tehnicile sunt simplificate, standardizate si sunt structurate pentru a fi folosite cu usurinta în viata de zi cu zi.

Predarea simpla a esentei si sprijinirea studentilor, atunci când este ceruta

- Cel mai important aspect al seminarului este sa transmita „energie Reiki corecta si pura” si „esenta de baza a Reiki”.

- Sustinerea studentilor în folosirea Reiki-ho în viata de zi cu zi si practicarea tehnicilor în mod repetat, dupa seminar.

- Se recomanda studentilor practicarea tehnicii japonezei Hatsurei-ho si participarea la întâlniri Reiki, cât mai mult cu putinta. Primirea de Reiju în mod repetat purifica corpul si mintea. Practicarea vindecarii si schimbul de energie, în întâlnirile Reiki, sunt folositoare pentru îmbunatatirea abilitatii Reiki.

Exista doi stâlpi în Reiki-ho. Primul este energia Reiki. Al doilea este utilizarea energiei. Acordajul este o metoda de transmitere a energiei Reiki.

„A transmite (a oferi) energie” reprezinta deschiderea unui canal rezonant pentru Reiki, si poarta numele de „Reiju” în traditia Japoneza si de „Acordaj”, în Vest. Unele scoli Reiki o denumesc „Initiere”, dar nu exista diferente mari, în ceea ce priveste metoda. Toate au rolul de a da energia Reiki.

Când Usui Sensei a primit abilitatea de vindecare, el s-a gândit ca „aceasta putere vindecatoare ar trebui transmisa si altor oameni”. Si astfel, el a creat o formula (metoda) denumita „Reiju”, ca rezultat al mai multor idei si studii.

Primul „Reiju” a fost facut în Harajuku, Tokyo. Aceasta metoda i-a fost data lui Sensei Chujiro Hayashi, în 1925. Cele mai multe acordaje, în zilele noastre, se presupune ca se bazeaza pe arhetipul creat de Hayashi Sensei si dat dnei Hawayo Takata. Apoi, schimbari treptate se pare ca au fost facute, în multe locuri.

În ceea ce priveste metoda de acordaj, exista diferente privind procedeul, timpul necesar, numarul etc. În plus, metoda de acordaj este total diferita de metoda Reiju. Se pare ca Usui Sensei a adus mai multe îmbunatatiri la metoda sa Reiju, cautând performante mai ridicate.

Reiju din Gendai Reiki-ho este proiectat pe baza unei metode de început, astfel încât sa duca spre performante mai înalte. A fost denumit „Gendai-Reiju” si s-a raspândit pe scara larga, odata cu workshop-ul din Vancouver, din august 1999.

Acordajul sau Reiju se poate spune ca este metoda care întareste abilitatea de vindecare, prin activarea Reiki-ului interior al receptorului si rezonanta prin Maestrul (Maestrii) Reiki.

Sistemul porneste de la metodele de acordaj al Reiki Ryoho Gakkai, in mod similar cu sistemul Komyo Kai Reiki, neutilizindu-se metode utilizate in cadrul Reiki-ului vestic, cum ar fi : Suflul/Respiratia Violeta si nici Suflul Vital.

Este un sistem de acordaj foarte aproape de cel initial al Sensei Usui.

Sistemul are patru grade:

Shoden/Gradul I: dupa initiere, practicantul poate face tratament prin punerea mainilor, fie
pentru el insusi, ca autotratament, fie pentru altii.

Okuden/Gradul al II-lea: dupa initiere, practicantul primeste primele simboluri Reiki, cu ajutorul carora isi poate activa palmele pentru o mai mare eficienta si poate face tratament si prin realizarea si vizualizarea simbolurilor in anumite puncte bine precizate. Simbolurile permit curatarea incaperilor de energii negative, daunatoare, curatarea si energizarea mancarii, dar si trimiterea luminii la distanta, crearea campurilor de protectie

Shinpiden/Gradul al III-lea: dupa initiere, practicantul primeste noi simboluri, invata tehnici suplimentare, devenind preponderenta latura spirituala a evolutiei practicantului care a atins acest nivel.

Gokuikaiden/Gradul al IV-lea: dupa initiere, noul maestru poate la randul lui sa faca studentilor si practicantilor de Gendai Ho Reiki initieri/acordaje.
 
    • USUI SHIKI RYOHO REIKI
    • GENDAI REIKI HO
    • KOMYO KAI REIKI
    • USUI / TIBETAN REIKI
    • KARUNA KI REIKI
    • KARUNA REIKI

    •
SHAMBALLA MULTIDIMENSIONAL
HEALING
    • ORDINUL LUI MELCHISEDEC
    • INFOREIKI PLUS
    • SEICHIM IN 7 NIVELE
    • KUNDALINI REIKI
    • MUNAY KI
    • ORIGINAL REIKI IN 7 GRADE
    • RAKU KEI REIKI
    • TIBETAN REIKI
    • VIOLET FLAME REIKI
    • REIKI GRAND MASTER V-XIII
 

 

KARUNA KI REIKI – VINDECARE SI EVOLUTIE SPIRITUALA
 
Click pe coperta pentru
prezentare carte !

 
Blog Eugen Viorel Cretu

Brevet de Inventie

 


    © 2009 - 2019 Toate drepturile rezervate CENTRUL BUCURESTI DE INITIERE SI PERFECTIONARE REIKI